diumenge, 16 d’octubre del 2011

SEGONA ENTRADA

POC A POC...
Ens estem llegint el llibre "Va de mestres una molt bona introducció per fer-nos reflexionar sobre que tipus de mestres volem ser i intentar que no s'oblidi amb el pas del temps o que almenys ho tinguem reflectit i puguem recordar-ho en al treball que ens ha fet fer la nostra professora de la universitat.


INDUSTRIALITZADA VS CONEIXEMENT

 En la segona setmana  em desenvolupat l’escola de la societat industrialitzada i la del coneixement, fent diferencies molt significants.
En la societat industrialitzada es instruïa de forma autoritària, el mestre era el únic que disposava del coneixement.

Mentre que en la del coneixement es forma a les persones integralment, i el mestre es el guia, els orienta. El llibre de text era l’única font de coneixement, sent aquest el punt de partida i d’arribada .Abans l’alumne era com una tabula rasa, passiu i solament memoritzava. En canvi ara son actius, aprenen autònoma-ment, amb l’ajuda de les noves tecnologies.

. Ara “l’alumne es el verdader protagonista del seu aprenentatge”.

L’avaluació era estricta amb una nota numèrica, que classificava i sancionava. Actualment és més global , continuada fent possible la coavaluació i l’autoavaluació.
La Llei de les 3 unitats era molt present en aquell sistema educatiu, fent tots el mateix, en el mateix lloc i e el mateix temps.

M’he adonat que quan penso en la societat del coneixement ho poso en present i ho tindria que posar en futur .Per que encara agafem en molts d’aspectes la Societat industrialitzada.
Malgrat tot això estam  evolucionant molt en educació les noves tecnologies i les formes d’ensenyança estan en camí, ara es fan activitats en grups, l’avaluació és continua, hi ha més  flexibilitat d’horaris i l’aprenentatge és multidisciplinari i autònom.


Caminantes


“La universalización de la enseñanza en los paises desarrollados o en vias de desarrollo y la extensión del pensamiento democratico han evidenciado la debilidad de un sistema escolar pensado para una minoria selecta” ZABALA I ARNAU.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada